Keurmerk

Het Keurmerk Gezond Bedrijf is bedoeld voor ondernemers die zich aantoonbaar en actief inzetten voor de gezondheid van hun werknemers

De Stichting Gezondheid Nederland heeft als doel om de vitaliteit en de gezondheid van ons allemaal te bevorderen.

Om dit doel te bereiken geeft de Stichting een grote hoeveelheid aan online trainingen uit, maar verzorgt zij bijvoorbeeld ook vitaliteitstesten en PMO's (Preventief Medische Onderzoeken).

Leuk om te vermelden is dat de Stichting Gezondheid Nederland is uitgeroepen tot de beste opleider van 2019 in Nederland op het gebied van Vitaliteit & Gezondheid en Human Resource, zodat de inspanningen van deze Stichting blijkbaar ook aantoonbaar door andere partijen wordt gewaardeerd.

 

Om bedrijven te activeren om meer en meer pro-actief aan de vitaliteit en de gezondheid van haar medewerkers te werken is de Stichting ook met een Keurmerk Gezond Bedrijf gekomen.

Een bedrijf moet nu concreet en aantoonbaar met een aantal vitaliteits- en gezondheidsmaatregelen komen om voor dit keurmerk in aanmerking te kunnen komen. Jaarlijks wordt gecheckt of een bedrijf dit keurmerk kan behouden en/of de afgesproken maatregelen wel zijn doorgezet. Het Keurmerk Gezond Bedrijf kan worden aangevraagd vanaf € 3.950,00 excl. BTW

Deze prijs is "all inclusive", inclusief het persbericht. Betaling geschiedt vooraf. U bepaalt het tempo van de aanvraagprocedure. Voor bedrijven boven de 200 medewerkers hanteren we aangepaste tarieven.

Het keurmerk wordt uitgegeven door Stichting Gezondheid Nederland en jaarlijks getoetst. Ieder bedrijf dat dit keurmerk ontvangt mag het gebruiken voor promotionele doeleinden. 

YLSA onderschrijft de doelstelling van deze stichting volledig, hetgeen de reden is dat wij ook hun online trainingen aanbieden en een bedrijf van harte helpen bij het behalen van het "Keurmerk Gezond Bedrijf". YSLA heeft ook zelf het keurmerk behaald.

Indien je vragen over dit traject hebt dan kun je contact opnemen met onze business development manager Harry Boerma: harry@ylsa.nl  of  06 - 837 90 555


 

Uw winst

Natuurlijk is een keurmerk iets waar u trost op kunt zijn, maar u doet het als werkgever voor veel meer, zoals:

Een lager ziekteverzuim

Volgens het CBS is het ziekteverzuim van werknemers met een gezonde levensstijl slechts 1,9 procent versus 4,3 procent van het landelijk gemiddelde.

Meer productiviteit

De productiviteit van gezonde en fitte werknemers ligt veel hoger.

Teamspirit

Het met elkaar werken aan een betere vitaliteit en gezondheid geeft een goed collectief gevoel.

Duurzaamheid is trendy

Het Keurmerk Gezond Bedrijf kan u helpen bij de werving en selecte van nieuwe, geschikte en zeer gemotiveerde collega’s.

Voorbeelden van gebruik zijn

Vermelding op de website, op posters, stickers of borden in of rondom het gebouw en werving en selectie.

 


Keurmerk Gezond Bedrijf = 100 punten 

Een werkgever dient minimaal 100 punten te halen om het keurmerk te mogen voeren.

Punten kunnen verkregen worden in de volgende categorieën:

Goed voorbeeld doet volgen (maximaal 10 punten)

Wat doet het management om de gezondheid van hun werknemers te promoten? Geven ze het goede voorbeeld? De stichting beschikt over een test. Minimaal 60% van het management moet een voldoende scoren. Toetsing gebeurt op basis van erkende toetsen door bijvoorbeeld het voedingscentrum (op basis van BMI), Stichting Gezondheid(punten systeem) of door medische check.

Educatie (maximaal 60 punten)

Hebben de werknemers de gelegenheid om online trainingen te volgen?

Gezondheidstraining (maximaal 20 punten)

Organiseert de werkgever jaarlijks één gezondheidstraining op de werkvloer?

Nieuwsbrief (maximaal 5 punten)

Is er een nieuwsbrief met een wekelijkse gezondheidstip?

Medische checks (maximaal 25 punten)

Houdt de werkgever minimaal eens per twee jaar een medische check op locatie?

Bewustwording (maximaal 10 punten)

Hangen er (voldoende) posters of canvasdoeken in de ruimtes met gezondheidsslogans?

Beloning (maximaal 25 punten)

Is er een (financieel) beloningssysteem?
Voorbeelden: vergoeding fiets, vergoeding fitness, beloning voor het behalen van doelen (zoals stoppen met roken, verbetering van de BMI,..) en een beloning voor het volgen van preventieve trainingen.

Beschikbaarheid van gezonde voeding (maximaal 20 punten)

Beschikt de werkgever over een kantine waar ook gezonde voeding verkrijgbaar is? Wordt deze gezonde voeding ook gepromoot? Indien er snoepapparaten staan, bevatten deze voldoende gezonde alternatieven?

Werkomgeving (maximaal 5 punten)

Hebben de werknemers voldoende zuurstofrijke lucht ter beschikking? Wordt hen voldoende pauzes geboden? Is er goede verlichting of daglicht. Hebben werknemers die last hebben van wifi (en andere elektrosmog) de mogelijkheid om in een wifi-vrije ruimte te werken?


Wat krijgt u?

Tijdens ons kennismakingsbezoek bepalen we het huidige aantal punten aan de hand van de activiteiten die u momenteel doet om ziekteverzuim aan te pakken. We bepalen samen in overleg de beste weg naar het behalen van het keurmerk.

U krijgt de (online) training voor leidinggevenden hoe ze stress op de werkvloer kunnen aanpakken en 25 werknemers krijgen onmiddellijk een jaar toegang tot alle online preventie trainingen. Indien u voor het keurmerk in aanmerking komt ontvangt u een bord met uw bedrijfslogo en het keurmerk. Wij komen met een fotograaf langs.

Daarna sturen we een persbericht uit en plaatsen we uw erkenning op meer dan 250 actieve social media groepen. Zodra u het keurmerk heeft behaald krijgen alle medewerkers 10% korting in de webshop http://www.gezondheidacties.nl – een webshop vol met gezonde producten tegen de laagste prijzen van Nederland.

Uw keurmerk wordt door ons ingeschreven in een openbaar register. De jaarlijkse herkeuring kost 15% van het tarief van de aanvraag van het keurmerk

ONZE KRACHT

24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar op je laptop, tablet en smartphone. Elke opleiding volgen in je eigen tempo en op elke plaats. Veel van onze opleidingen kun je afsluiten met een certificaat en wij werken met zeer goed betaalbare jaarabonnementen!

ONZE MISSIE

Het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs die een leven lang leren ondersteunt. Voor iedereen bereikbaar en voor een betaalbare prijs.  Lees verder>>

ONS DOEL

Ons doel is om permanent leren voor iedereen mogelijk te maken, zodat je jezelf in elke levensfase kunt blijven door ontwikkelen. Het versterken van je persoonlijke ontwikkeling, je vitaliteit en je gezondheid komen op een goede manier aan de orde.

top
© Copyright 2020 YLSA - Business school for Life