Your Life Support Academy

ICT Awareness

ICT Awareness en Veilig Gedrag Bescherming Informatie en Privacy

In organisaties werken medewerkers met (gevoelige) informatie en gegevens en is het noodzakelijk dat privacygevoelige informatie binnen de muren van het bedrijf blijft. Het ergste is een datalek, dat gegevens op straat komen te liggen. De meeste datalekken ontstaan door eigen medewerkers. Enerzijds door het ontbreken van een veilige ICT-omgeving, anderzijds door het gebrek aan kennis en vaardigheden bij de eindgebruikers.

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe wetgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Dit houdt in dat in de hele Europese Unie één privacyregeling van toepassing is. Dus meer regels en procedures voor organisaties.

Vooral medewerkers spelen een belangrijke rol in het beveiligen van gevoelige informatie. Het vergroten van het kennisniveau van medewerkers kan bijdragen aan het voorkomen van datalekken. Een laagdrempelige manier om dit te bereiken is door het volgen van een online training gericht op de AVG.

Technische acties zoals antivirus programma’s, rewalls en een strikt autorisatie beleid heeft u wellicht al geregeld. Nu nog de bewustwording creëren rond informatie- beveiliging en veilig gedrag.

Bescherming Informatie en Privacy

 

Door het volgen van de online training wordt geleerd wat gevoelige en bijzondere persoonsgegevens zijn, hoe de gegevens veilig bewaard kunnen worden en wat er gedaan moet worden als er een datalek is.

Op deze manier wordt niet alleen de huidige kennis van de medewerkers getest, maar leren medewerkers ook risico’s herkennen en hoe zij zelf informatie en persoons- gegevens zo goed mogelijk kunnen beveiligen.

Meet waar je staat! Vanuit de nulmeting kan via het individuele opleidingsadvies gericht worden geleerd. Dus heel effectief en geen open-deuren.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de complete theoriemodule te doorlopen. De theoriemodule is opgebouwd met verschillende interactieve werkvormen waaronder interactieve video’s met voice-over, simulaties en real time opdrachten. Ook een digitaal naslagwerk is beschikbaar!


Wanneer de cursist alles heeft doorlopen en er zeker van is dat de lesstof beheerst wordt, dan kan een toets gedaan worden. De cursist moet zich wel goed voor- bereiden op de toets, want de toets kan maar één keer gedaan worden. Is de score 75% of hoger dan kan de cursist een certi caat downloaden!

ICT Awareness en Veilig Gedrag

 Wachtwoorden
 Openbaar WIFI
 Email
 Internet
 Virussen en malware
 Risico’s bij het gebruik van ICT, bedrijfsmiddelen
en software
 Sociale Media, Privacy en Online Werken
 Social Engineering
 Veilig Gedrag

Bescherming Informatie en Privacy

 Bescherming van privacy
 Wat zijn persoonsgegevens?
 Verantwoordelijkheid van organisaties
 Risico’s bij het gebruik van ICT, bedrijfsmiddelen en software
 Vuistregels van de AVG
 Bijzondere persoonsgegevens registreren
 Rechten van betrokkenen
 Meldplicht Datalekken
 Verstrekking van persoonsgegevens aan derden

De prijs voor een individuele training bedraagt € 115,00 excl. BTW en geldig voor 12 maanden.

Voor organisatie met meerdere medewerkers gelden speciale tarieven. Wilt u meer weten of een offerte aanvragen ga dan naar de volgende tab "Offerte aanvragen".

Offerte aanvraag

Onderwijsinstellingen, gemeenten, zorginstellingen en bedrijven kunnen contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak en het uitwerken van een offerte op maat. Bij grotere aantallen worden de prijzen van ons gehele programma nog vriendelijker.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ONZE KRACHT

24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Elke opleiding volgen in je eigen tempo en op elke plaats. Veel van onze opleidingen kun je afsluiten met een certificaat en wij werken met zeer goed betaalbare jaarabonnementen!
 

MEER INFORMATIE?    085 – 1301 498

ONZE MISSIE

Het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs die een leven lang leren ondersteunt. Voor iedereen bereikbaar en voor een betaalbare prijs.  Lees verder>>
 
 

STEL HIER JE VRAGEN  

ONS DOEL

LOSLATEN – VERTROUWEN – VERBINDEN
Je helpen bij het ontdekken van jezelf en je te ondersteunen bij de ontwikkeling van jezelf in een richting die heel goed bij je past en bijdraagt aan je duurzame inzetbaarheid. Dit betreft zowel je persoonlijke als je zakelijke inzetbaarheid.

MAILEN KAN OOK    info@ylsa.nl

© Copyright 2017 Your Life Support Academy
Veel gestelde vragen | Contact | Disclaimer