Your Life Support Academy

Masterclass Hersenwetten

HERSENWETTEN EN ONDERWIJS

De geheime ingrediënten voor optimaal leren, opleiden en onderwijzen!

Begrijpen hoe je hersenwetten optimaal inzet, essentieel in het onderwijs en voor zakelijk succes. De huidige maatschappij bemerkt diverse nieuwe uitdagingen die veroorzaakt worden door de snelle technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen. Nooit eerder was die druk zo hoog als vandaag de dag. Dat vraagt om onderwijs dat meebeweegt. Het hedendaagse onderwijs ervaart een enorme uitdaging als het gaat om leerlingen en studenten intrinsiek te motiveren. De grote vraag is hoe je ervoor zorgt dat het aangeboden lesmateriaal “geleerd” en opgeslagen wordt en niet binnen twee weken weer vergeten is. Uit onderzoek komt naar voren dat gebrek aan motivatie bij leerlingen een groot struikelblok is.

Motivatie is dus een universeel knelpunt als het gaat om leren, onthouden en toepassen, maar hoe wordt intrinsieke motivatie getriggerd?

 

De veranderende rol van docent of trainer

Zeer recent werd kennis gezien als macht en dat gaf automatisch ook status. Docenten, leraren en trainers stonden op een voetstuk dat zoveel vertrouwen gaf waardoor de aangeboden leerstof ook geloofd werd. Dat is tegenwoordig minder het geval.

Er zijn natuurlijk positieve uitzonderingen maar de tendens is dat de huidige “jeugd”, “ouderen” zien als mensen die niet altijd in staat zijn om snel genoeg mee te komen met technologische innovaties en veranderingen. Hiermee wordt de status van de docent automatisch verlaagd. De status van degene die informatie geeft is bepalend voor de mate waarin hij/zij geloofd wordt door de groep en is daarmee in belangrijke mate bepalend voor het leerresultaat.

Dat betekent dat, op basis van neuro-wetenschappelijke inzichten, de rol van de docent of leraar aangepast zal worden naar coach en/of mentor om de rol geloofwaardig te kunnen blijven uitvoeren.

“Motivatie is inderdaad één van de geheime ingrediënten voor breinvriendelijk onderwijs. Maar de cruciale vraag is natuurlijk:

“hoe stuur je intrinsieke motivatie van een student, leerling of medewerker nu aan?”

Masterclass 1: Draagvlaksessie

Duur: 4 uur

Aantal deelnemers: 15, 18 of 21;

Locatie: centraal in de regio van de deelnemers

Afsluiting met een hapje en een drankje

Masterclass 1 kost € 290,00 excl. BTW per deelnemer of cursist

 

Bestel hier Masterclass 1 : 

Masterclass 2: Hersenwetten 1 t/m 6

Duur: 12 2-wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur

Aantal deelnemers: 15, 18 of 21

Locatie: centraal in de regio van de deelnemers

Voorwaarde voor deelname is Masterclass 1

Masterclass 2 kost € 1.740,00 excl. BTW per deelnemer of cursist 

 

Bestel hier Masterclass 2   

Masterclass 3: Hersenwetten 7 t/m 12

Duur: 12 2-wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur

Aantal deelnemers: 15, 18 of 21

Locatie: centraal in de regio van de deelnemers

Voorwaarde voor deelname is Masterclass 1 & 2

Masterclass 3 kost € 1.740,00 excl. BTW per deelnemer of cursist

 

Bestel hier Masterclass 3   

Wil je meer weten?  Vul hier je gegevens in   

ONZE KRACHT

24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Elke opleiding volgen in je eigen tempo en op elke plaats. Veel van onze opleidingen kun je afsluiten met een certificaat en wij werken met zeer goed betaalbare jaarabonnementen!
 

MEER INFORMATIE?    085 – 1301 498

ONZE MISSIE

Het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs die een leven lang leren ondersteunt. Voor iedereen bereikbaar en voor een betaalbare prijs.  Lees verder>>
 
 

STEL HIER JE VRAGEN  

ONS DOEL

LOSLATEN – VERTROUWEN – VERBINDEN
Je helpen bij het ontdekken van jezelf en je te ondersteunen bij de ontwikkeling van jezelf in een richting die heel goed bij je past en bijdraagt aan je duurzame inzetbaarheid. Dit betreft zowel je persoonlijke als je zakelijke inzetbaarheid.

MAILEN KAN OOK    info@ylsa.nl

© Copyright 2017 Your Life Support Academy Veel gestelde vragen | Contact | Disclaimer