Your Life Support Academy

AVG | Privacy & Awareness

Interesse in een Human firewall

Bewustwording van cybergevaren, hoe herken je de cybercrimineel

Natuurlijk beschermt u uw bedrijfsgegevens. U zorgt ervoor dat technische maatregelen, zoals antivirus, rewalls, IDS/IPS op orde zijn. Daarom gaan cybercriminelen steeds vaker op zoek naar de zwakste schakel in de beveiliging van uw bedrijfsgegevens: de mens. Uw medewerkers zijn voor opportunistische hackers een gemakkelijk aanvalspunt.

Wat is een datalek

Een datalek betekent dat cybercriminelen zich toegang verschaffen tot uw bedrijfsgegevens. Alle gegevens van uw bedrijf moeten goed beveiligd zijn. Uw hele administratie moet veilig achter een digitaal slot ontoegankelijk zijn voor onbevoegden. U wilt tenslotte niet dat uw klantgegevens op straat komen te liggen, met alle gevolgen van dien. Als dat tóch gebeurt, is er sprake van een datalek. Een datalek is al vervelend genoeg, maar daar bovenop kunt u ook nog te maken krijgen met een boete die kan oplopen tot € 820,000,00 in het kader van de meldplicht Wet Datalekken.

Het gevaar van datalekken neemt toe

Het aantal beveiligingsrisico’s is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Een belangrijke oorzaak is dat werknemers zich via steeds meer apparaten en toegangspunten aanmelden op het bedrijfsnetwerk. Organisaties worden hierdoor blootgesteld aan risico’s. Sinds 2016 is een trend zichtbaar: ‘mensgerichte’ tactieken genieten de absolute voorkeur van cybercriminelen. Waarom? Omdat de mens – dus ook uw medewerker – de zwakste schakel is in de beveiliging van uw gegevens.

 

De HUMAN FIREWALL

Met de online training DIEV (Data Informatie Eindgebruikers Veiligheidstraining) creëert u een extra beveiligings- laag. Wij noemen dat de HUMAN FIREWALL. In de online DIEV training leren u en uw medewerkers de acties van cybercriminelen herkennen (zoals phishing, hacking en ransomware e-mails) en datalekken voorkomen. Het aantal beveiligingsrisico’s is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Een belangrijke oorzaak is dat werknemers zich via steeds meer apparaten en toegangspunten aanmelden op het bedrijfsnetwerk. Organisaties worden hierdoor blootgesteld aan grote veiligheidsrisico’s. Sinds 2016 is een trend zichtbaar: ‘mensgerichte’ tactieken genieten de absolute voorkeur van cybercriminelen. Waarom? Omdat de mens de zwakste schakel is in de beveiliging van uw gegevens.

Een datalek voorkomen

Helaas worden werknemers vaak niet beschouwd als een kernonderdeel van de beveiliging. Dat is een kapitale fout! Juist uw medewerkers vormen voor opportunistische hackers vaak een makkelijk aanvalspunt. In de online training DIEV, worden u en uw medewerkers een jaar lang getraind en geïnformeerd. Naast de basistraining houden we iedereen alert door 2-wekelijkse korte en krachtige Tips-Tricks. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dit verkleint de kans op datalekken aanzienlijk. Door op tijd de aanval te herkennen wordt verdere schade voorkomen. We maken en houden uw hele organisatie digi-bewust.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat er, samen met de vaak nog aan te stellen functionaris voor gegevens- bescherming, scherp op toezien dat organisaties de juiste maatregelen hebben genomen om datalekken te voor- komen. De functionaris moet toezien op de toepassing en naleving van de AVG en het beleid dat wordt gevoerd, waaronder bewustmaking en opleiding! Zorg dat u klaar bent en start alvast met de online training DIEV.

Bekijk de demo

 

Klik op één van onderstaande afbeeldingen voor de inhoud van de verschillende trainingen.

ONZE KRACHT

24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Elke opleiding volgen in je eigen tempo en op elke plaats. Veel van onze opleidingen kun je afsluiten met een certificaat en wij werken met zeer goed betaalbare jaarabonnementen!
 

MEER INFORMATIE?    085 – 1301 498

ONZE MISSIE

Het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs die een leven lang leren ondersteunt. Voor iedereen bereikbaar en voor een betaalbare prijs.  Lees verder>>
 
 

STEL HIER JE VRAGEN  

ONS DOEL

LOSLATEN – VERTROUWEN – VERBINDEN
Je helpen bij het ontdekken van jezelf en je te ondersteunen bij de ontwikkeling van jezelf in een richting die heel goed bij je past en bijdraagt aan je duurzame inzetbaarheid. Dit betreft zowel je persoonlijke als je zakelijke inzetbaarheid.

MAILEN KAN OOK    info@ylsa.nl

© Copyright 2017 Your Life Support Academy
Veel gestelde vragen | Contact | Disclaimer